Ook bij deze jaarwisseling hoorden traditioneel allerlei goede voornemens. Van 2 januari tot 9 januari laat ik een week lang mijn licht schijnen op enkele actuele onderwerpen, verwerkt in een goed voornemen, namens mezelf. Te beginnen met een virus dat last heeft van een histrionische persoonlijkheidsstoornis. Eén dat ik bij deze graag de deur zou wijzen.

WEG MET DAT CORONAVIRUS

Uiteraard hoop ik, net als iedereen, dat we in 2022 eindelijk verlost zullen worden van dat verrekte coronavirus. Alleen in België al stierven bijna 30 000 mensen ten gevolge van een coronabesmetting. Nog veel meer mensen raakten besmet: maar liefst 2,11 miljoen personen testten al eens positief! Dat is bijna 1/5 van onze bevolking. Zo’n besmetting is geen lachertje. Ook ik deelde in de klappen. Begin augustus raakte ik besmet, Joost mag weten door wie… Kort samengevat: ook jonge mensen kunnen serieus ziek zijn door een covid-besmetting. Voorzichtigheid is dus geboden, ook in het nieuwe jaar. Maar wanneer zullen we nu eindelijk weer echte vrijheid kennen?

Als onze regering haar beleid blijft voeren zoals ze dat nu doet, vrees ik dat we nog wel eventjes zoet zullen zijn met allerlei verschillende inperkingen van onze vrijheid. Maar laat ons ook niet vergeten van waar we komen: in 2020 zaten we met zijn allen nog dagenlang ‘in ons kot’. Toch zijn verschillende genomen maatregelen bizar. Zoals het sluiten van de cultuur zonder reden, om ze enkele dagen later (terecht) terug open te doen na een beslissing van de Raad van State. Om maar één van de meest recente fratsen te vernoemen. De onenigheid binnen onze regering druipt ervan af, ook tijdens de overlegcomités. Wanneer de federale minister van volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, openlijk zijn ongenoegen uit over de ’te zwakke’ maatregelen, dan weet je dat het de spuigaten uitloopt. De Croo heeft de touwtjes niet meer strak in handen en zijn bewind zorgt voor nog meer rijzende frustratie onder de burgers.

Voor alle duidelijkheid: het is natuurlijk niet onze regering haar fout dat corona hier nog steeds aanwezig is. Dat heeft namelijk alles te maken met alle verschillende varianten die maar blijven opduiken. Eerst hadden we de Delta-variant, en nu is Omikron ons komen vergezellen! Maar men zou toch wel voor een andere aanpak kunnen kiezen? Ofwel doe je alles dicht, ofwel houd je alles open. België is torenhoog kampioen in het nemen van halve maatregelen. Dus hebben wij sectoren die open zijn, en sectoren die dicht zijn. We hebben ongetwijfeld ook sectoren die half open zijn. Ooit zullen we toch mét het virus moeten leren leven om ons oude leven weer op te pakken, denk ik dan. Geduldig afwachten tot ook onze politici dat doorhebben, wie weet gebeurt dat in 2022…

De vaccinatiegraad in België ligt nochtans wel bijzonder hoog. 76% van de bevolking is volledig gevaccineerd en inmiddels draait ook de boostercampagne op volle toeren. Mijn boodschap voor de mensen is dus: laat u vaccineren! Nu kan u wel zeggen dat het niet opbrengt, toch heeft het al vele mensen minder ziek gemaakt. Laat ons met zijn allen die prikjes zetten, zodat we des te sneller van al die miserie verlost zijn, niet? Bijgevolg pleit ik absoluut vóór de coronapas, zelfs nu blijkt dat twee prikken niet altijd genoeg is. Mensen die zich laten vaccineren, en dus hun verantwoordelijkheid nemen, verdienen het om een extra deel van hun vrijheden terug te krijgen.

En u, wat denkt u?

Ik wens u een zeer gelukkig nieuwjaar met liefde en een goede gezondheid!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *